ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

COVID-19 – ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Νέος Κανονισμός ΕΟΠΥΥ

 

Kατηγορίες
Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μ.ε.Α

Ψυχολογική Στήριξης Νεφροπαθών
Τρίτη & Τετάρτη 19:00 – 20:00
κα. Στέλλα Μπάφα
6979054455
Με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS PHARMA

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
EUROBANK: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0279.69.0200837398
ΙΒΑΝ:  GR110
2602790000690200837398
——————————————————–
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 51 4110 5438 151
ΙΒΑΝ: GR75 0172 1410 0051 4110 5438 151
Με νέα ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών συνεχίζει την απαράδεκτη πρακτική της κοινωνικής ομηρίας μιας από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως αυτή των ατόμων με αναπηρία. Ο λόγος για την σημερινή απαράδεκτη ανακοίνωσή της ανωτέρω Ομοσπονδίας, με την οποία καλεί άπαντα τα ΚΤΕΛ να μην δέχονται τη δωρεάν μετακίνηση των κατόχων καρτών ΑμεΑ,, αφού, όπως αναφέρει, κατέστησαν άκαρπες οι προσπάθειες υπογραφής νέας σύμβασης για το έτος 2011 με το Υπουργείο Υγείας.

Βεβαίως, οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους κατέστησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις τους με το Υπουργείο και για τους οποίους χρησιμοποιούν, γνωστές από το παρελθόν, εκβιαστικές πρακτικές δεν αναφέρονται, ώστε να αξιολογηθούν από την κοινωνία και τα άτομα με αναπηρία που εν τέλει πλήττονται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Η εν λόγω Ομοσπονδία, σε μία προσπάθεια δημιουργίας «κοινωνικού άλλοθι» εξαιρεί από αυτές τις πρακτικές τα τυφλά άτομα. Έστω και με αυτό τον τρόπο μια κατηγορία απαλλάσσεται από τέτοιους είδους πρακτικές. Όμως αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τον αντικοινωνικό χαρακτήρα πρακτικών, που έτσι κι αλλιώς στηλιτεύονται από το σύνολο των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Το επίμαχο όμως θέμα είναι ότι οι άμεσα πληττόμενοι από αυτή την ιστορία, οι δικαιούχοι των καρτών μετακίνησης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δε γνωρίζουν τους ακριβείς λόγους για τους οποίους βρίσκονται εν μέσω του Υπουργείου και των λεωφορειούχων.

Σε αυτό το σημείο καλείται το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να πληροφορήσουν την κοινωνία και το χώρο των ατόμων με αναπηρία:

1. Για ποιούς λόγους δεν εκταμιεύθηκε η Β΄ Δόση των καρτών μετακίνησης ΑμεΑ. του έτους 2010, παρόλο που όπως γνωρίζουμε δεν υπήρχε έλλειψη του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.
2. Ποιό είναι το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων του Υπουργείου με όλες τις Ομοσπονδίες του τομέα των Συγκοινωνιών.
3. Για ποιό λόγο η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών εξέδωσε την ανωτέρω ανακοίνωση και ποιά είναι η καταληκτική συμφωνία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του κλάδου; Γιατί διαφαίνεται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ τους;

Επίσης, σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ρυθμιστεί άμεσα το θέμα της εφαρμογής του νόμου για την προσβασιμότητα του συνόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς για τα άτομα με αναπηρία και οι τροποποιήσεις του.

Τα άτομα με αναπηρία από τα μέσα Νοεμβρίου 2010 ανησυχούσαν για τις εξελίξεις στο θέμα των δελτίων μετακίνησης στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. παρενέβη άμεσα και ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να προστατευτεί ένα κοινωνικό μέτρο που εφαρμόζεται επί σειρά ετών και αφορά τους πιο φτωχούς αυτής της χώρας.

Σήμερα μετά την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών η κατάσταση έχει οξυνθεί ακόμη περισσότερο. Δεν μπορεί όμως και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί. Ας αναλάβουν ο καθένας χωριστά από τους εμπλεκόμενους τις ευθύνες που του αναλογούν και ας προχωρήσουν σε άμεση λύση.

Δωρεά Ιστών, Οργάνων
Λύρος Ξενοφών

Δικαιώματα Νεφροπαθών
Μονάδες Νεφρού
Πίνακας Τροφίμων