ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

COVID-19 – ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Νέος Κανονισμός ΕΟΠΥΥ

 

Kατηγορίες
Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μ.ε.Α

Ψυχολογική Στήριξης Νεφροπαθών
Τρίτη & Τετάρτη 19:00 – 20:00
κα. Στέλλα Μπάφα
6979054455
Με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS PHARMA

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
EUROBANK: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0279.69.0200837398
ΙΒΑΝ:  GR110
2602790000690200837398
——————————————————–
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 51 4110 5438 151
ΙΒΑΝ: GR75 0172 1410 0051 4110 5438 151

Επικίνδυνη για τους ανασφάλιστους η απαγόρευση της συνταγογράφησης από τους γιατρούς τους

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει ο «κόφτης» από τους ιδιώτες γιατρούς των ανασφάλιστων πολιτών οι οποίοι από τις 15 Μαρτίου μπορούν πλέον να συνταγογραφούν τα φάρμακα και εξετάσεις τους μόνο σε δημόσιες δομές υγείας και όχι στους ιδιώτες γιατρούς τους.

Η διαδικασία όπως εξηγούν ιδιώτες γιατροί στο Documentonews πέρα ότι θα προκαλέσει ακόμα περισσότερη πίεση στις ήδη πιεσμένες δημόσιες δομές υγείας είναι δυσβάσταχτη αλλά και επικίνδυνη για τους ίδιους τους ασθενείς καθώς πολλοί θα αναγκαστούν να πληρώσουν -αν έχουν- είτε από την τσέπη τους φάρμακα γιατί δεν θα βρίσκουν ραντεβού σε γιατρό σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία ενώ άλλοι ενδέχεται να μείνουν και χωρίς φάρμακα αν το ραντεβού καθυστερήσει.

Το μέτρο κρύβει πολλούς κινδύνου επίσης καθώς όπως εξηγούν γιατροί τόσο πνευμονολόγοι αλλά και ενδοκρινολόγοι στο Documentonews ο γιατρός της δημόσιας δομής σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις δεν μπορεί να γνωρίζει το ιστορικό του ασθενή όπως τον γνωρίζουν εκείνοι με ότι αυτό συνεπάγεται όπως για παράδειγμά την ιατρική απόφαση για την μείωση ή την αύξηση των φαρμάκων των ασθενών τους .

Το χάος που προκλήθηκε ήδη από τα πρώτες ημέρες της εφαρμογής του μέτρου ανάγκασε την ένωση ιατρών ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση που μιλά για τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανασφάλιστων ασθενών με την υλοποίηση του μέτρου :Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες από την έναρξη του αποκλεισμού των ανασφάλιστων για τη συνταγογράφηση φαρμάκων / εξετάσεων από ιδιώτη γιατρό για να ξεχειλίσει η αγανάκτηση και να κορυφωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών. Ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση στην αναγκαία θεραπεία τους αν δεν επισκεφτούν Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο (επείγοντα ή τακτικά ιατρεία). Σημειωτέον ότι τα ραντεβού εκεί δεν είναι άμεσα, οπότε καθυστερεί η πρόσβαση του ανασφάλιστου ασθενή στην αναγκαία θεραπεία. Ο ανασφάλιστος δεν μπορεί έστω να αγοράσει τα φάρμακα διότι απαιτείται ηλεκτρονική ιατρική συνταγή (αντιβιοτικά – ψυχιατρικά φάρμακα). Έτσι ανασφάλιστοι ασθενείς που πάσχουν απο αμυγδαλίτιδα, βρογχίτιδα, ουρολοίμωξη , ακόμα και covid19, αλλά και έχοντες επείγουσα ανάγκη ψυχιατρικής αγωγής δεν μπορούν να την προμηθευτούν έγκαιρα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν :Ο αποκλεισμός των ιδιωτών ιατρών από το να συνταγογραφήσουν στους ανασφάλιστους ασθενείς τους, με αντίστοιχη δυνατότητα των ιατρών των δημοσίων δομών να το πράττουν, καταστρατηγεί κάθε έννοια ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής- όπως και κάθε έννοια λογικής. Ο δε ιατρός του δημοσίου τομέα δεν είναι υποχρεωμένος να συνταγογραφεί φάρμακα σε ασθενή που δεν γνωρίζει ή δεν έχει, εξετάσει.

«Κοινωνικά ανάλγητη και διαχειριστικά ανεπαρκής η κυβέρνηση»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να είναι συγχρόνως ιδεοληπτική , κοινωνικά ανάλγητη και διαχειριστικά ανεπαρκή» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση Τομεάρχες Υγείας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Ξανθού και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ξανθός στην κοινή τους δήλωση αναφέρονται επίσης για στους ασφαλισμένους ελεύθερο-επαγγελματίες που εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι «χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ κι έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις εισφορές τους εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα να στερούνται ασφαλιστικής ικανότητας και της προβλεπόμενης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, τόσο αυτοί όσο και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους (παιδιά, σύζυγοι). Η ευθύνη από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ επιρρίπτεται στην «έλλειψη διαλειτουργικότητας των συστημάτων του ΕΦΚΑ με το ΚΕΑΟ»! Άλλη μια αποτυχία του «επιτελικού κράτους» που οδηγεί σε απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Οργανισμού και σε δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση για να καλύψουν τις υγειονομικές του ανάγκες».

πηγή

Δωρεά Ιστών, Οργάνων
Λύρος Ξενοφών

Δικαιώματα Νεφροπαθών
Μονάδες Νεφρού
Πίνακας Τροφίμων