ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

COVID-19 – ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Νέος Κανονισμός ΕΟΠΥΥ

 

Kατηγορίες
Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μ.ε.Α

Ψυχολογική Στήριξης Νεφροπαθών
Τρίτη & Τετάρτη 19:00 – 20:00
κα. Στέλλα Μπάφα
6979054455
Με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS PHARMA

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
EUROBANK: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0279.69.0200837398
ΙΒΑΝ:  GR110
2602790000690200837398
——————————————————–
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 51 4110 5438 151
ΙΒΑΝ: GR75 0172 1410 0051 4110 5438 151

για τα άτομα με αναπηρία ειδικά την τρέχουσα περίοδο της κρίσης το οποίο τίθεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση από τις ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης των διοδίων, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτη.

 Κατόπιν αλλεπάλληλων παρεμβάσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για το φλέγον ζήτημα της ατελούς διέλευσης των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια της χώρας, ένα σημαντικό μέτρο – ανάσα για τα άτομα με αναπηρία ειδικά την τρέχουσα περίοδο της κρίσης το οποίο τίθεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση από τις ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης των διοδίων, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτη.

Κατά τη συνάντηση, η Συνομοσπονδία ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για να δοθεί οριστικό τέλος σε αυτή την κατάσταση. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. τόνισε ότι εν μέσω μιας περιόδου ιδιαίτερα δύσκολης, με την οικονομική κρίση να μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, το θέμα αυτό πρέπει να λήξει οριστικά και τελεσίδικα, δίνοντας τέλος στην ομηρία των ατόμων με αναπηρία από τις εταιρείες εκμετάλλευσης των διοδίων, με την επιπλέον επιβάρυνσή τους με πρόσθετα έξοδα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος του εθνικού αναπηρικού κινήματος και συμφώνησε ότι δεν είναι σοβαρή, πολιτισμένη και πρέπουσα αυτή η αντιμετώπιση και η δημιουργία τέτοιου αρνητικού κλίματος μεταξύ ταξιδιωτών και υπαλλήλων. Επιπλέον, ανέφερε ότι το θέμα θα ρυθμιστεί άμεσα τις επόμενες ημέρες, όσον αφορά την καταβολή των διοδίων από τους ταξιδιώτες με αναπηρία, ενώ τους επόμενους μήνες, δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί και με νομοθετικό τρόπο κατόπιν των σχετικών διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες εκμετάλλευσης των διοδίων.

Επίσης, η Συνομοσπονδία, έθεσε και ζήτημα για την Αττική Οδό, τη γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και τη σήραγγα στο Άκτιο, επισημαίνοντας ότι αν δεν λυθεί το θέμα και εκεί, το εθνικό αναπηρικό κίνημα θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις το φθινόπωρο. Τέλος, αναφερόμενη στην Εγνατία Οδό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη για τη δωρεάν διέλευση των ατόμων με αναπηρία.

Δωρεά Ιστών, Οργάνων
Λύρος Ξενοφών

Δικαιώματα Νεφροπαθών
Μονάδες Νεφρού
Πίνακας Τροφίμων