ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

COVID-19 – ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Νέος Κανονισμός ΕΟΠΥΥ

 

Kατηγορίες
Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μ.ε.Α

Ψυχολογική Στήριξης Νεφροπαθών
Τρίτη & Τετάρτη 19:00 – 20:00
κα. Στέλλα Μπάφα
6979054455
Με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS PHARMA

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
EUROBANK: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0279.69.0200837398
ΙΒΑΝ:  GR110
2602790000690200837398
——————————————————–
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 51 4110 5438 151
ΙΒΑΝ: GR75 0172 1410 0051 4110 5438 151

Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συνδέσμου Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2024 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Πλήθος κόσμου, μέλη του συλλόγου με τις οικογένειές τους, μέλη της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας και όλων των φορέων που εμπλέκονται στο χώρο της υγείας ,εκπρόσωποι αδελφών συλλόγων ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων τίμησαν με την παρουσία τους την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Π.Σ.Ν.

Τον Π.Σ.Ν  τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ως επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι Γενικές Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας κα. Λίλιαν Βενετία Βιλβιρίδη και Φωφώ Καλύβα, η βουλευτής της  αξιωματικής αντιπολίτευσης  Δρ. Αθηνά Λινού Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, ο κ. Π. Κουρουμπλής τ. Υπουργός Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Υγείας, η κα. Μιλένα Αποστολάκη βουλευτής ΠΑΣΟΚ, η κα. Μαρία Αθανασίου βουλευτής Αθηνών εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» και ο Δημήτρης Στρατούλης Γ. Γραμματέας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Πολλά μέλη επίσης της Επιστημονικής και Ιατρικής κοινότητας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μεταξύ των οποίων: ο κ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης Πρόεδρος του ΕΟΜ – Καθηγητής Παθολογίας και Νεφρολογίας Ιατρικής ΕΚΠΑ και ο καθ. Ιωάννης Μπολέτης Πρόεδρος του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ΩΝΑΣΕΙΟ, ο κ. Βασίλειος Βουγάς MD, PHD μεταμοσχευτής και Διευθυντής Μεταμοσχευτικού Κέντρου του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» κ.α. Επίσης, παρευρέθηκε ο κ. Βασίλη Κούτσιανος, Γεν. Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ. και η κα. Ελισάβετ Κριτικού Φωτεινέλλη, δωρήτρια των γραφείων του Συνδέσμου μας,

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την μακροχρόνια προσφορά τους στον τομέα της υγείας και το χώρο της νεφροπάθειας: Η μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» για τη πρώτη θέση για το έτος 2023 σε προσφορά μοσχευμάτων. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής της Πανεπ/κής κλινικής Εντατικής Θεραπείας κ. Ηρακλής Τσαγκάρης. Για την άοκνη και διαρκή προσφορά της μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΟΜ και Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ  κ.  Γ. Παπαθεοδωρίδης.  Τιμητικό βραβείο έλαβαν  η κα. Μαρία Δαρεμά, Συντονίστρια Διευθύντρια Επιστημονικά Υπεύθυνη του Νεφρολογικού Τμήματος Γ.Ν.Α «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και η κα. Σμαράγδη Μαρινάκη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού – Διευθύντρια της Νεφρολογικής Κλινικής και μεταμόσχευσης του Γ.Ν.Α «ΛΑΙΚΟ» για το έργο των οποίων μίλησε ο κ. Ι. Μπολέτης, Καθηγητής Νεφρολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνών και Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Τιμητικό Βραβείο δόθηκε και στη κα. Ευαγγελία Μωυσιάδου, Προϊσταμένη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ» για τις προσπάθειές της και τη συμβολή της στην εξυπηρέτηση των ασθενών με covid19 στα χρόνια της πανδημίας. Τέλος, βραβεύτηκε ο κ. Νίκος Κικίλιας Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του ΕΟΠΥΥ για τις διαρκή προσπάθειά του και συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων των νεφροπαθών και εν γένει των χρονίως πασχόντων της χώρας, από όποια θέση κατά καιρούς ευρέθη.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ν.  Γρηγόρης Λεοντόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τέλος ευχαρίστησε τον επί σειρά ετών χορηγό της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Π.Σ.Ν κ. Παναγιώτη Ευαγγελάτο και τα νεφρολογικά Κέντρα «ΦΡΟΝΤΙΣ».

 

Ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, που θα γίνει το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 στο κέντρο «ΓΟΡΓΟΝΑ» Δωδεκανήσου 20 Νέα Χαλκηδόνα  (είσοδος από Αχαρνών 468, βενζινάδικο JETOIL & έναντι ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ) με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τιμή πρόσκλησης: 35 Ευρώ

Περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστα κρασί – αναψυκτικά.

Πληροφορίες και προσκλήσεις στα γραφεία του Συνδέσμου

(τηλ. 210 7771176 – 210 7771808). 

*Επισημαίνουμε ότι τα έσοδα από τον χορό είναι το μόνο σταθερό έσοδο του Συνδέσμου.

 

Από το Δ.Σ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» την Κυριακή 29/01/20

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον τομέα της υγείας το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης με τον βραβείο να παραλαμβάνεται από την  κα. Έφη Τσιότσιου. Τιμητικό βραβείο έλαβε ο κ. Ηρακλής Τσαγκάρης εκ μέρους της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου για την προσφορά σε μοσχεύματα.  Βραβείο δόθηκε στην κα Χαρά Κανή, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ για τη συμβολή της  στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα χρόνια της πανδημίας και γενικότερα. Τέλος, βραβεύτηκε η κα Γιούλη Μενουδάκου, Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων στον ΕΟΜ, για τη μακροχρόνια προσφορά της στον συντονισμό των μεταμοσχεύσεων.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου, μέλη του συλλόγου, κατέκλυσαν την αίθουσα ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί: Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης εκπροσωπώντας την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η κα. Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής. Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρέστη ο κ. Ι. Μουζάλας και οι βουλευτές Θ. Φωτίου και Π. Κουρουπλής. Εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης η κα. Μαρία Αθανασίου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Χρ. Τεντόμας κ.α.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΝ Γρηγόρης Λεοντόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Μία ιδιαίτερη συναυλία, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων
Η μουσική έπιασε το νήμα από στίχους και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν αγωνιστεί για την προώθηση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και σύστησε στο κοινό έναν κόσμο τόσο κοντινό μας, όσο ο διπλανός μας που πάσχει, κατά τη διάρκεια της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 1η Νοεμβρίου, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
«Η Μουσική, για τη ζωή», ήταν ο τίτλος της συναυλίας, κατά την οποία το octeto της Athens Academica Orchestra εκτέλεσε άψογα ένα πρόγραμμα που «πάντρεψε» έργα των Vivaldi, Mozart, Beethoven, Piazzola και σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Στην αφήγηση και στο τραγούδι ήταν η μεσόφωνος, Αθηνά Καστρινάκη.
 Της συναυλίας προηγήθηκε μία σύντομη συζήτηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη -αντί χαιρετισμού- εκ μέρους του ΠΣΝ «Γιώργος Καστρινάκης». Ο κ. Παπαθεοδωρίδης τόνισε ότι η ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων είναι πολύ σημαντική, καθώς στη μεγάλη πλειονότητα περιπτώσεων που υπάρχει σχετική ενημέρωση, η στάση απέναντι στη δωρεά είναι θετική. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικός ο καλύτερος συντονισμός από πλευράς δομών, για να μη χάνονται μοσχεύματα. Όπως είπε, με την εφαρμογή των τοπικών συντονιστών μεταμοσχεύσεων, μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μία αύξηση της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας.
 «Κάθε χρόνο η μέρα αυτή φροντίζει να υπενθυμίζει σε όλους μας τη σημασία της δωρεάς οργάνων», ανέφερε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΔΣ του «Αθήνα 9,84», Πόπη Δομάζου.
Χαρακτήρισε, δε, τη Δωρεά Οργάνων ως «την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού».
 Εκ μέρους του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», ο Δρ. Διεθνολογίας και μέλος του ΔΣ, Σταμάτης Γεωργούλης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στον ιστορικό χώρο του Συλλόγου και σημείωσε ότι ο «Παρνασσός» δε θα μπορούσε να λείψει από την προσπάθεια ανάδειξης θεμάτων, όπως η Δωρεά Οργάνων και οι Μεταμοσχεύσεις.
Η συναυλία, που συνδιοργάνωσαν ο σταθμός της πόλης, ο «Αθήνα 9,84», o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» και ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», αποτέλεσε μία πολύ σημαντική ευκαιρία για να «μπει» στην ατζέντα των ημερών το ζήτημα της
Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων και να συζητηθεί ευρέως, μέσα από τον «αέρα» του 9,84. Οι τρεις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους , άλλωστε, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος, των Μεταμοσχεύσεων και της Αιμοδοσίας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία.
 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, που εκπροσωπεί χιλιάδες νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση σε όλη την Ελλάδα έχει καθήκον τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων, και τη ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα της νόσου, πέρα από τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και της εν γένει περίθαλψης των νεφροπαθών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάχθηκε η πρωτοβουλία διοργάνωσης της συναυλίας «Η Μουσική, για τη ζωή», η οποία «θα δείξει το δρόμο» για ανάλογες δράσεις, που φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά στους πάσχοντες συνανθρώπους τους.
Στην προσπάθεια αυτή της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, στάθηκαν αρωγοί και σύμμαχοι ο «Αθήνα 9,84» -ο επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας, που συνδυάζει την ενημέρωση με τον πολιτισμό- και ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» -που «μετρά» 157 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην πολιτιστική, κοινωνική και πνευματική ιστορία της Ελλάδα
Δωρεά Ιστών, Οργάνων
Λύρος Ξενοφών

Δικαιώματα Νεφροπαθών
Μονάδες Νεφρού
Πίνακας Τροφίμων