ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

COVID-19 – ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Νέος Κανονισμός ΕΟΠΥΥ

 

Kατηγορίες
Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μ.ε.Α

Ψυχολογική Στήριξης Νεφροπαθών
Τρίτη & Τετάρτη 19:00 – 20:00
κα. Στέλλα Μπάφα
6979054455
Με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS PHARMA

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
EUROBANK: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0279.69.0200837398
ΙΒΑΝ:  GR110
2602790000690200837398
——————————————————–
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 51 4110 5438 151
ΙΒΑΝ: GR75 0172 1410 0051 4110 5438 151

Αιμοκάθαρση

«1ο Κλινικό Φροντιστήριο Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων»  Τόπος διεξαγωγής: Πάτρα

Χώρος διεξαγωγής: My Way Hotel

Ημερομηνίες: 6-7 Iουνίου 2024

Ιστοσελίδα: https://odtworkshop.concopco.com/

E – mail: dnikolopoulou@concopco.com

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 19/01/2024 στο περιθώριο του 22°υ Πανελλήνιου Συνεδρίου Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κυρίας Ελένης Σαμιωτάκη, μέλους Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ), με τον Υφυπουργό Υγείας κύριο Μάριο Θεμιστοκλέους, στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Η κα Σαμιωτάκη και ο Διευθυντής της Α’ Νεφρολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Παντελής Σαραφίδης, εξέθεσαν στον κ. Υφυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α’ Νεφρολογική Κλινική του Α.Π.Θ., η οποία δέχεται τεράστιο φόρτο ασθενών με ποικίλες νεφρικές παθήσεις από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Υποστηρίζει όλες τις Κλινικές και Μονάδες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και παρακολουθεί τους ασθενείς με Μεταμόσχευση Νεφρού της Βορείου Ελλάδας για παθολογικά προβλήματα.
Του έθεσαν ζητήματα όπως οι συνθήκες νοσηλείας ασθενών στους θαλάμους και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Α’ Νεφρολογικής Κλινικής (ελλείψεις και παλαιότητα χώρων), η καθυστέρηση στην παραχώρηση κλινών για τις ανάγκες της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι μεγάλες καθυστερήσεις στα Χειρουργεία Μεταμόσχευσης Νεφρού από ζώντες δότες που προετοιμάζει η Α’ Νεφρολογική Κλινική λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, καθώς και η ακαταλληλότητα των χώρων αναμονής ασθενών υπό αιμοκάθαρση και με μεταμόσχευση νεφρού στα αντίστοιχα Τ.Ε.Ι. και στους χώρους αιμοληψίας, ζητώντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας για την επίλυσή τους.
Το ΔΣ της ΠΟΝ

Αακοίνωση ΠΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 13/11/2023 η ΠΟΝ με εκπρόσωπο τον Γενικό Γραμματέα κύριο Σβάρνα Χρήστο παρευρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από πρόσκλησή της από τον Υπουργό Επικράτειας κύριο Σταύρο Παπασταύρου, για τον Συντονιστικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του άρθρου 69 του ν. 4488/2017.
Ο Γενικός Γραμματέας αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της ΠΟΝ για την πρόσκληση τον Υπουργό Επικράτειας δήλωσε ότι το σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώ ματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, αποτελεί ένα θετικό γεγονός και υποδηλώνει μια σημαντική πρωτοβουλία από την πλευρά του Υπουργείου Επικράτειας.
Το σημαντικότερο όμως είναι η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, που θα πρέπει να διασφαλίζει με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους με βάση τα χαρακτηριστικά της αναπηρίας τους.
Ο κύριος Σβάρνας δήλωσε ότι η ΠΟΝ θα καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα για τις επιμέρους διατάξεις του σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
Στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα της αναπροσαρμογής των οδοιπορικών, όπως έχει κατατεθεί από την ΠΟΝ και τα υπομνήματα των συλλόγων νεφροπαθών, που εκκρεμεί εδώ και ενάμιση χρόνο και ζήτησε την άμεση επίλυσή του με την υπογραφή της κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Ζήτησε επίσης την οριστική διευθέτηση του προβλήματος των ανασφάλιστων αιμοκαθαιρόμενων και όχι με τρίμηνες παρατάσεις.
Τέλος έθεσε μετ’ επιτάσεως τα προβλήματα στελέχωσης των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ομιλία και Ανοικτή Συζήτηση με
θέμα τις ΑρτηριοΦλεβικές Αναστομώσεις

Το Δίκτυο Φροντιστών της ΜΚΟ ΕΠΙΟΝΗ και το ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού project ECARIS, διαδικτυακή ομιλία με θέμα τις φλεβικές αναστομώσεις και καλούν τα μέλη των συλλόγων νεφροπαθών, τους ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ) ή Χρόνια Νεφρική Νόσο Τελικού Σταδίου (ΧΝΝΤΣ), τους φροντιστές αυτών και τους επαγγελματίες υγείας να συμμετέχουν προκειμένου να ενημερωθούν για τα κάτωθι ζητήματα:
– Τι ορίζεται ως αρτηριοφλεβική αναστόμωση και πως δημιουργείται
– Είδη αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης
– Χρόνος παραπομπής από τον θεράποντα ιατρό για την δημιουργία αγγειακής προσπέλασης του ασθενούς με ΧΝΝΤΣ
– Σημαντικότερες διαφορές μεταξύ fistula, κεντρικού φλεβικού καθετήρα και μοσχεύματος
– Τρόποι αντιμετώπισης της θρόμβωσης της αγγειακής προσπέλασης
– Οδηγίες για τον ασθενή μετά την χειρουργική επέμβαση αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:00 με τους ομιλητές να έχουν στην διάθεση τους 1 ώρα για να παρουσιάσουν και να μας ενημερώσουν για τις σύγχρονες τεχνικές σχετικά με τις αρτηριοφλεβικές αναστομώσεις και εν συνεχεία θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν ερωτήματα.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
– ΚΑΡΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
– ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
– ΜΠΑΡΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, Δ/ΝΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΪΚΟ
Για να παρακολουθήσετε την ομιλία, θα πρέπει να συνδεθείτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet, laptop ή smartphone στο link:
https://us02web.zoom.us/j/81179678462

Δωρεά Ιστών, Οργάνων
Λύρος Ξενοφών

Δικαιώματα Νεφροπαθών
Μονάδες Νεφρού
Πίνακας Τροφίμων