ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

COVID-19 – ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Νέος Κανονισμός ΕΟΠΥΥ

 

Kατηγορίες
Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μ.ε.Α

Ψυχολογική Στήριξης Νεφροπαθών
Τρίτη & Τετάρτη 19:00 – 20:00
κα. Στέλλα Μπάφα
6979054455
Με την ευγενική υποστήριξη της GENESIS PHARMA

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
EUROBANK: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0279.69.0200837398
ΙΒΑΝ:  GR110
2602790000690200837398
——————————————————–
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 51 4110 5438 151
ΙΒΑΝ: GR75 0172 1410 0051 4110 5438 151

Αιμοκάθαρση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 13/11/2023 η ΠΟΝ με εκπρόσωπο τον Γενικό Γραμματέα κύριο Σβάρνα Χρήστο παρευρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από πρόσκλησή της από τον Υπουργό Επικράτειας κύριο Σταύρο Παπασταύρου, για τον Συντονιστικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του άρθρου 69 του ν. 4488/2017.
Ο Γενικός Γραμματέας αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της ΠΟΝ για την πρόσκληση τον Υπουργό Επικράτειας δήλωσε ότι το σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώ ματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, αποτελεί ένα θετικό γεγονός και υποδηλώνει μια σημαντική πρωτοβουλία από την πλευρά του Υπουργείου Επικράτειας.
Το σημαντικότερο όμως είναι η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, που θα πρέπει να διασφαλίζει με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους με βάση τα χαρακτηριστικά της αναπηρίας τους.
Ο κύριος Σβάρνας δήλωσε ότι η ΠΟΝ θα καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα για τις επιμέρους διατάξεις του σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
Στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα της αναπροσαρμογής των οδοιπορικών, όπως έχει κατατεθεί από την ΠΟΝ και τα υπομνήματα των συλλόγων νεφροπαθών, που εκκρεμεί εδώ και ενάμιση χρόνο και ζήτησε την άμεση επίλυσή του με την υπογραφή της κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Ζήτησε επίσης την οριστική διευθέτηση του προβλήματος των ανασφάλιστων αιμοκαθαιρόμενων και όχι με τρίμηνες παρατάσεις.
Τέλος έθεσε μετ’ επιτάσεως τα προβλήματα στελέχωσης των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ομιλία και Ανοικτή Συζήτηση με
θέμα τις ΑρτηριοΦλεβικές Αναστομώσεις

Το Δίκτυο Φροντιστών της ΜΚΟ ΕΠΙΟΝΗ και το ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού project ECARIS, διαδικτυακή ομιλία με θέμα τις φλεβικές αναστομώσεις και καλούν τα μέλη των συλλόγων νεφροπαθών, τους ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ) ή Χρόνια Νεφρική Νόσο Τελικού Σταδίου (ΧΝΝΤΣ), τους φροντιστές αυτών και τους επαγγελματίες υγείας να συμμετέχουν προκειμένου να ενημερωθούν για τα κάτωθι ζητήματα:
– Τι ορίζεται ως αρτηριοφλεβική αναστόμωση και πως δημιουργείται
– Είδη αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης
– Χρόνος παραπομπής από τον θεράποντα ιατρό για την δημιουργία αγγειακής προσπέλασης του ασθενούς με ΧΝΝΤΣ
– Σημαντικότερες διαφορές μεταξύ fistula, κεντρικού φλεβικού καθετήρα και μοσχεύματος
– Τρόποι αντιμετώπισης της θρόμβωσης της αγγειακής προσπέλασης
– Οδηγίες για τον ασθενή μετά την χειρουργική επέμβαση αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:00 με τους ομιλητές να έχουν στην διάθεση τους 1 ώρα για να παρουσιάσουν και να μας ενημερώσουν για τις σύγχρονες τεχνικές σχετικά με τις αρτηριοφλεβικές αναστομώσεις και εν συνεχεία θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν ερωτήματα.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
– ΚΑΡΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
– ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
– ΜΠΑΡΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, Δ/ΝΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΪΚΟ
Για να παρακολουθήσετε την ομιλία, θα πρέπει να συνδεθείτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet, laptop ή smartphone στο link:
https://us02web.zoom.us/j/81179678462

 

Ν.5034/2023 (ΦΕΚ Α΄69) άρθρο 75

Άρθρο 75 Παρατάσεις ισχύος άλλων έκτακτων ρυθµίσεων λόγω της πανδηµίας του κορωνοϊού COVID-19

1. β. Η ισχύς του άρθρου πεντηκοστού τέταρτου της από 20.3.2020 Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου (Α΄ 68), η οποία κυρώθηκε µε το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83), περί της δυνατότητας ένταξης των απόρων και ανασφάλιστων ασθενών µε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου σε συµβεβληµένες µε τον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας µονάδες αιµοκάθαρσης του ιδιωτικού τοµέα για τη διενέργεια τακτικών αιµοκαθάρσεων, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023.

Φ.Ε.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 05/07/2022 στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Κας Θεανώ Καρποδίνη, της Κας Μαρίας Γεωργίου συνεργάτης της Διοικήτριας, του κ. Ιωάννη Λυμβαίου Μέλος του ΔΣ της Ε.Σ.ΑμεΑ, του κ. Ρηγάτου Θεοφάνη Δ/ντή του Στρατηγικού Σχεδιασμού, της Κας Λυμπεροπούλου Παναγιώτας Προϊσταμένη του ΕΟΠΥΥ και του κ. Λεοντόπουλου Γρηγορίου Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών.
Η τηλεδιάσκεψη/συνάντηση είχε ως θέμα την αύξηση των οδοιπορικών των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών όπως περιγράφονται αναλυτικά στην επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών υστέρα από τις αναγγελθείσες αυξήσεις στο κόμιστρο των ταξί (άνω του 30%).
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, υπήρξε παραγωγική ανταλλαγή απόψεων και αποφασίστηκε να προωθηθεί η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών στον Υπουργό Οικονομικών για την αναπροσαρμογή της αποζημίωσης των εξόδων μετακίνησης από τον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης.
Η ανάγκη αναπροσαρμογής της αποζημίωσης για τη μετακίνηση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, είναι επιτακτική, ειδικά μετά και την τελευταία αύξηση που δόθηκε στο κόμιστρο των ταξί, λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 2013 ισχύει το ίδιο ποσό αποζημίωσης, χωρίς να έχει γίνει καμία αύξηση.
Η αύξηση της αποζημίωσης θα συμβάλει ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εντεινόμενη ακρίβεια από τις ενεργειακές ανατιμήσεις, ήδη έχει συμπαρασύρει το κόστος διαβίωσής τους, οδηγώντας πολλούς από αυτούς σε φτωχοποίηση. Ελπίζουμε ότι η ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών θα είναι θετική.

1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2. 2482 Αύξηση Οδοιπορικών

3. Αύξηση Οδοιπορικών

Δωρεά Ιστών, Οργάνων
Λύρος Ξενοφών

Δικαιώματα Νεφροπαθών
Μονάδες Νεφρού
Πίνακας Τροφίμων